Home Oranjevereniging & de Peuk

Oranjevereniging & de Peuk

Vorig jaar op 1 juni 2022 zijn wij met het bestuur van de Oranjevereniging om de tafel gegaan met de organisatie van de Peuk. Hier is gesproken over een eventuele overname. In oktober zijn de gesprekken vervolgt en in november volgde een gesprek met de wethouder. De mogelijkheid heeft zich aangedaan en de plannen liggen op tafel voor de Oranjevereniging om de Peuk te beheren.

Zoals menig Valkenburger weet heeft Hoekstra Wheels tijdelijk onderdak gevonden in de Peuk. Dit loopt ten einde nu hun strijd is gestreden en een prachtig pand is gerealiseerd aan de Torenvlietslaan. Nu is het de beurt aan de Peuk om volledig gerenoveerd te worden. De plannen liggen op tafel, de realisatie wordt hard aan gewerkt. De Oranjevereniging ziet de Peuk als een welkome thuisbasis.

Natuurlijk wordt de Peuk niet alleen ingezet als vergaderruimte. Het doel is om op de korte termijn mogelijkheid te bieden voor jong en oud, om hier samen te komen en activiteiten te organiseren. Dit loopt uiteen van filmavonden tot apres-ski feesten en van bingoavonden tot klaverjassen. Er zal gewerkt worden naar leuke samenwerkingen en er volgen snel gesprekken met onder andere het Jivak, KRV militaire veteranen en het Welzijnskwartier. Er zullen enquetes gehouden worden om de behoefte van het dorp te polsen en aanvulling te bieden waar mogelijk.

Het realiseren van de plannen vergt nog tijd, aandacht en de nodige gesprekken. De Oranjevereniging wil dit niet overhaasten en de gesprekken zijn ook nog niet rond. Desondanks vinden we het belangrijk om iedereen hier zo vroeg mogelijk bij te betrekken! Heb jij leuke ideeΓ«n over de inzet van de Peuk of wil jij een steentje bijdragen? Laat het ons weten, jouw mening wordt gewaardeerd! Uiteraard houden we iedereen op de hoogte via onze website en social media kanalen.

Indien je vragen hebt, mail deze vooral naar: info@ov-wilhelmina-valkenburg.nl

Volg ons op Instagram