Home Voorwoord Paardenmarkt

Voorwoord Paardenmarkt

Het staat bij menig Valkenburger rood omcirkelt in de agenda: de 1075e editie van Nederlands Oudste Paardenmarkt wordt dit jaar gevierd! En daarom bieden wij met veel trots het welbekende programmaboekje aan. In dit programmaboekje is een groot scala aan activiteiten te vinden. Sommige worden traditiegetrouw voortgezet, anderen als primeur gelanceerd. Één ding is zeker: dit jaar beloofd een spectaculair feestje! 

De samenwerking met diverse participanten tijdens deze mart is uitstekend te noemen. Zo verzorgt Festivalk het podium en toebehoren. Ook organiseert Festivalk de jaarmarkt en de kermis. Het Paardenmarktcomité zorgt voor het uiteindelijke doel van dit feest, namelijk het aantrekken van zoveel mogelijk paarden op de tweede woensdag in september. Zowel Castellumpop als de Biertrom hebben een fantastisch programma voorbereid met live muziek en bands. Aansluitend biedt het Dorpshuis naast een eigen programma, ook ondersteuning bij het organiseren van diverse evenementen van de Oranjevereniging. Vorig jaar was het niet mogelijk, maar dit jaar vieren we ons 90-jarig bestaan op vrijdagavond 9 september met een grote primeur: een (éxtra) muziekspektakel op het plein. 

Natuurlijk zou dit niet mogelijk geweest zijn zonder diverse sponsors, die met hart voor Valkenburg de feestonderdelen financieel ondersteunen. In het bijzonder een hartelijk dank aan onze nieuwe hoofdsponsor Barnwood Web. Daarnaast heten wij alle nieuwe inwoners van ons dorp van harte welkom bij de “Mart”–festiviteiten en wij hopen u bij een of meerdere onderdelen van ons programma te mogen begroeten. Want wanneer u in Valkenburg woont, dan hoort u ook bij dit dorp! Zoals de paardenmarkt bij Valkenburg hoort! Heeft u de smaak te pakken en wilt u ons ondersteunen bij het realiseren van nóg meer feestelijke activiteiten? Dat is mogelijk! Naast de bijdrage van de gemeente, ons eigen spaargeld en de opbrengsten van sponsoren, kunnen we een financiële steun van leden van de Oranjevereniging zeer gebruiken. Dit kan in de vorm van een kleine jaarlijkse bijdrage (€12,00 per gezin of €9,00 voor alleenstaande of senioren). Ook kunt u meedenken en meehelpen door aan te melden als commissielid. 

Binnen de Oranjevereniging zijn wij (momenteel nog achter de schermen) sterk aan het ontwikkelen. Wij werken aan een plan om zowel onze leden als onze sponsoren vaker in het zonnetje te zetten. Binnen het bestuur zijn er veel positieve veranderingen zoals een jeugd-OV, het ledenbestand wordt gestructureerd en onze algemene werkwijze wordt geprofessionaliseerd. De eerste stap is gezet middels een nieuwe website: www.ov-wilhelmina-valkenburg.nl. Een compleet platform met nieuwsberichten over Valkenburg, informatie over evenementen en verschillende bereik-vergrotende integraties. Wij streven er naar om voor Valkenburg onze eigen identiteit te blijven handhaven, dus een Valkenburgse Oranjevereniging voor alle Valkenburgers! 

Vanaf 9 september is het zover: Valkenburg viert feest tijdens de Paardenmarkt 2022. In samenwerking met onze partners en sponsoren zijn wij enthousiast aan de slag gegaan met de organisatie, maar alleen gezamenlijk maken we er een geslaagd feestje van! 

Ik wens u allen heel veel plezier en vooral een zonnige Valkenburgse Mart toe. 

Met vriendelijke groet, 

Cees Maagdelijn 

Voorzitter Oranjevereniging Wilhelmina 

Volg ons op Instagram