Home Programma Dodenherdenking

Dodenherdenking

Uiteraard zullen wij als bevolking van Valkenburg weer stilstaan bij al diegenen die het leven voor ons in heel Nederland en waar ook ter wereld hebben gelaten, de burgerslachtoffers en in het bijzonder de soldaten van het 4e Regiment Infanterie (1940) die begraven liggen op de Militaire Erebegraafplaats naast de Hervormde kerk.

Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat inspireert om herdenken en vieren aan elkaar te verbinden en om de historische gebeurtenissen in verband te brengen met de actualiteit
wereldwijd. Met het jaarthema ‘Leven met oorlog’ vraagt het Nationaal Comité in 2023 aandacht voor de impact van oorlog op individuen, families en de samenleving.

De gezamenlijke Herdenkingsbijeenkomst (KRV gemeente) zal plaats vinden in de Dorpskerk in Katwijk aan de Rijn en begint om 18.30 uur tot uiterlijk 19.30 uur. Wij hopen dat jong en oud, tussen alle festiviteiten, de tijd neemt om stil te staan bij deze herdenking. 

Vervolgens start rond 19.50 de vertrouwde ceremonie in Valkenburg. Deze duurt tot ongeveer 20.30.

Als laatste wil ik een woord van dank richten aan al onze vrijwilligers (commissieleden) en sponsors. Deze maken het ieder jaar weer mogelijk om de verschillende activiteiten te organiseren, de creativiteit en inzet van alle vrijwilligers is een pluim waard. Maar ook zeker de loyaliteit van onze sponsors, die ons in materiële of financiële zin steunen.

Datum: 4 mei 2023

Volg ons op Instagram